48 038 са заетите щатове в министерството към края на 2022

...
48 038 са заетите щатове в министерството към края на 2022
Коментари Харесай

62 млн. лв. бонуси на служителите в МВР е изплатил кабинетът „Донев“

48 038 са заетите щатове в министерството към края на 2022 година

По време на мандата на актуалното служебно държавно управление са изплатени близо 62 млн. лева бонуси на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Това излиза наяве от писмен отговор на вицепремиера и вътрешен министър Иван Демерджиев на въпрос по реда на парламентарния надзор.

Той е насочен от четирима депутати от Българска социалистическа партия отпред с водача на партията Корнелия Нинова . Аналогичен въпрос от представители на соцформацията е заложен и към другите министерства. Българска социалистическа партия има извънредно сериозно отношение към служебното държавно управление на Гълъб Донев, назначено от президента Румен Радев.

„ България пристъпи в 2023 година с неприет държавен бюджет за годината в изискванията на икономическа рецесия, висока инфлация, растящи лихвени равнища “ - с този мотив Нинова и съратниците й питат за
бонусите в Министерство на вътрешните работи.

Демерджиев дава отговор: „ По данни на докладите за касово осъществяване на бюджета на първостепенния разпоредник с бюджет и второстепенните разпоредители с бюджет в Министерство на вътрешните работи по параграфи от Единната бюджетна подредба на Министерство на вътрешните работи, след диференциране на интервала от 01.08.2022 година до 31.12.2022 година, общият размер на средствата (допълнително стимулиране и други финансови тласъци и награди) отвън главното трудово заплащане, изплатени в Министерство на вътрешните работи, в това число и второстепенните разпоредители с бюджет към министъра на вътрешните работи, е 61 721 990 лева Фактическата претовареност на щата в Министерство на вътрешните работи към 29.12.2022 година е 48 038 чиновници. “

Сметката демонстрира, че междинният размер на
бонуса е съвсем 1285 лева на „ калпак “.

От отговора обаче не излиза наяве дали всички чиновници са получили в допълнение финансово стимулиране и с какъв претекст са раздадени средствата.

В сдружението БМВ ЕООД (към МВР) за съответния интервал са изплатени 51 000 лева отвън главното трудово заплащане на 51 чиновници.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР